web analytics
  • contact@apminterim.nl

Aantal eenpersoonsbedrijven sterk gegroeid

Aantal eenpersoonsbedrijven sterk gegroeid

Uit vandaag gepubliceerd onderzoek van het CBS blijkt dat het aantal eenpersoonsbedrijven de afgelopen tien jaar sterk gestegen is. Vooral in de vier grootste steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht was de stijging explosief te noemen: het aantal eenpersoonsbedrijven is in deze steden de afgelopen tien jaar verdubbeld. Ter vergelijking: in de rest van Nederland bedroeg het groeipercentage 79%. De eenpersoonsbedrijven zijn praktisch eigenhandig verantwoordelijk voor de groei van bedrijfsvestigingen in Nederland. Het aantal bedrijven met meer dan een werknemer daalde namelijk in de afgelopen tien jaar met 3%.

De vijf populairste eenpersoonsbedrijfstakken zijn: eenpersoonsorganisatieadviesbureaus, financiële holdings, algemene bouwbedrijven, industriële ontwerpbureaus en webwinkels. Zij waren verantwoordelijk voor respectievelijk 13.400, 6.500, 5.800, 4.900 en 4.300 nieuwe eenpersoonsbedrijven. Het aantal eenpersoonswebwinkels is procentueel dan wel weer het hardst gestegen: hier was sprake van een verzevenvoudiging. Deze stijging van eenpersoonsbedrijven blijkt ook goed te zijn voor de Nederlandse economie: de recente banenstijging in Nederland hangt direct samen met het toenemende aantal eenpersoonsbedrijven.

admin

Laat je bericht achter